Triatlete op podium Tour Transalp
Multisports

Elke Dom Trans Alp Baik

De Tour Transalp is één van de langste en zwaarste cyclo-wedstrijden ter wereld. Na 7 etappes, 885 km en 20.000 hoogtemeters kregen we een triatlonduo op het podium bij de vrouwen. De Belgische Elke Dom, lid van ETZA (Endurance Team Zaventem) en de Italiaanse Carla Ciaudano behaalden de derde plaats. De eerste twee plaatsen in het algemeen klassement werden ook bezet door Belgen. Bart Bury, ex-winnaar van de Marmotte en Trois Ballons, en Kristof Houben, wereldkampioen bij de masters, waren na 27u01’25 slechts 7 seconden sneller dan Frederic Glorieux en Bob Michels. De twee dames 34u35’53 over de 7 etappes.

Elke Dom Trans Alp podium

Elke Dom, in de kleuren van 3athlon.be partner BAIK Nossegem, was onder de indruk: “Een buitengewone ervaring !  De Tour Transalp is een koppelwedstrijd over 7 etappes, 885 km en 20.000 hoogtemeters, met 21 cols die tot de verbeelding spreken (Gavia, Mortirolo…). Het was een super goed georganiseerde wedstrijd met deelnemers uit 30 verschillende landen.

Wij streden vanaf het begin voor het podium en eindigden elke rit als tweede of derde. Een tweede plaats in het algemeen klassement bij de dames leek haalbaar, maar het gebrek aan ervaring in dit soort wedstrijden alsook wat sluwe tactieken heeft ons minuten doen verliezen en dus ook uiteindelijk een tweede plaats.  Het niveau was enorm hoog, het was een strijd tijdens elke etappe. Na 5 etappes begon de vermoeidheid toch toe te slaan, de darmen werden ook wat onrustig. Het winnende koppel van vorig jaar heeft dan toch nipt de laatste dag de tweede plaats van ons afgesnoept. We zullen dit zeker nog eens overdoen, want het was een geweldige uitdaging!” aldus Elke.