Saturday , 15 December 2018

17 keer 2017: De Spanning van de T2

Ook in de eerste dagen van 2018 blijft 3athlon.be doorgaan met het jaaroverzicht. In de 17 van 2017 blikken we terug op een aantal door onze redactie persoonlijk uitgekozen momenten van een druk triatlon- en duatlonjaar. In deze aflevering heeft Tom Verelst het over de nieuwe competitie van 2017: de tweede divisie binnen de T3 Series en de daaraan gekoppelde spanning voor de podiumplaatsen. “Een nieuw concept gaat meestal gepaard met enkele kinderziektes. Gelukkig voor de 2e divisie konden de organisaties al rekenen op de opgedane ervaring uit de T3 serie.

Werd het een succesverhaal? Ik durf te zeggen van wel. Werd het spannend? Voor het podium niet zozeer, maar voor de plaatsen op het podium des te meer.

In de vijf manches (Doornik als ploegentriathlon, Zwevegem als teamrelay, Retie als drafting sprint, Weiswampach als drafting kwart en Ieper als non-drafting kwart) bleef het een nek aan nek race tussen JTTL, SolidPharma en TriGT. Na verschillende haasje-overs in de eerste drie manches wist SolidPharma op gelijke hoogte te komen met TriGT na Weiswampach. Ieper zou dus de knikkers moeten verdelen, elke plaats telde.

In deze laatste manche wist SolidPharma het overwicht te behalen en kon zich zo kronen tot overwinnaar van de 2e divisie. In 2018 zal deze ploeg dus ook aan de start verschijnen binnen de T3 serie.”

About Tom Verelst

Tom Verelst
Als hij geen trisuit aanheeft van de Militaire Ploeg, draagt hij er eentje van 3athlon.be! Daarnaast neemt hij graag de spreekwoordelijke pen ter hand om verslagjes, columns en artikels te schrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>