Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck na T100 Londen “Zonder pech zat er meer in, maar vorm is goed”
Pieter Heemeryck en Alistair Brownlee in de 18 km lopen in de T100 Londen triatlon (foto; T100/James Mitchell)
Nieuws

Pieter Heemeryck na T100 Londen “Zonder pech zat er meer in, maar vorm is goed”

Triatleet Pieter Heemeryck werd zondag knap zesde in de T100 Londen triatlon, op zich een mooi resultaat, maar er had naar eigen zeggen meer ingezeten. “Ik had een mechanical (probleem) op de fiets. Anders had er vandaag wel iets mooier ingezeten,” vertelt Pieter ons vanuit Londen. Hij kwam als tiende van de fiets nadat hij door de mechanische problemen de aansluiting met de kopgroep was verloren. Uiteindelijk werd hij nog wel zesde na een goed loopnummer en dat is alvast een opsteker.

“Vorm is er, maar niveau is echt zot”

Als we Pieter contacteren zondagavond na zijn knappe race in Londen, overheerst duidelijk een dubbel gevoel bij de Domo-triatleet. “Ik had een mechanical (probleem) op de fiets. Anders had er vandaag wel iets mooier ingezeten,” vertelt Pieter. “Juist op het moment dat ik aansluiting maakte bij de kopgroep ging op het snelste stuk van het fietsparcours mijn ketting er af. Ik kreeg hem er niet meteen terug op en moest dus afstappen om de ketting weer goed te leggen. Ik verloor niet alleen 45 seconden volgens de timing, ik verloor vooral de aansluiting met de kopgroep. Je mag dan even hard trappen als de mannen vooraan, tijd verliezen doe je dan toch.”

Het lopen zag er alvast weer een stuk beter uit, hij liep toch knap weg van Alistair Brownlee. Pieter was dan ook blij dat zijn conditie weer in stijgende lijn is. “De goede vorm is er weer, maar het niveau is echt zot. Alles moet meezitten in die T100 triatlons. En ja, ik heb dan inderdaad Alistair Brownlee achter me gelaten in het lopen, maar ik had veel liever met de grote groep beginnen lopen,” aldus nog Pieter.