Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sam Long op zoek naar Kona Slot in Ironman Frankfurt, veel vertrouwen in Blummenfelt, maar niet voor winst
Sam Long in de T100 Londen triatlon (foto: T100/Alex Polizzi)
Nieuws

Sam Long op zoek naar Kona Slot in Ironman Frankfurt, veel vertrouwen in Blummenfelt, maar niet voor winst

Met maar liefst 84 pro-triatleten beloofde het sowieso al een spectaculaire Ironman Frankfurt te worden, maar nu is ook last minute wereldtopper Sam Long toegevoegd aan de startlijst. De Amerikaanse triatleet komt daarmee terug op zijn eerdere uitspraak dat hij voorlopig geen full distance meer zou doen en niet op Kona zou mikken. Het doel lijkt nu wel om één van de 6 slots voor het WK Ironman te veroveren. De Noor Kristian Blummenfelt moet finishen om zijn slot voor Hawaii te valideren. Volgens onze Instagram Poll is het vertrouwen groot dat Big Blu zich kwalificeert, al ziet slechts een minderheid hem in staat de winst te pakken in Frankfurt.

Sam Long eerste Ironman sinds september

De Ironman Frankfurt, het zogenaamde Europese continental championship van Ironman en 13de race van de Ironman Pro Series, heeft een groot en sterk deelnemersveld. Tussen de 84 pro-triatleten vinden we ook vijf Belgische triatleten terug: Tim Van Hemel, Pamphiel Pareyn, Emmanuel Lejeune, Bruno Slegers en Vincent Van De Walle. Zij krijgen nu extra concurrentie voor een Kona-slot met Sam Long. Het is van september 2023 geleden, toen hij derde werd in de Ironman Maryland, dat hij nog een full distance deed. De Amerikaan verklaarde nadien dat hij zich volledig op de halve afstand en de T100 triatlons zou richten. Dit jaar won hij al twee 70.3 Ironman triatlons en hij pakte drie keer brons. Nu lijkt hij zich alsnog voor Kona te willen kwalificeren. Dan moet hij 1 van de 6 beschikbare slots pakken. Opvallend: in Frankfurt staan 16 triatleten aan de start die al een slot op zak hebben voor het WK. Dat kan voor een tactische race zorgen.

Slechts 18% gelooft in winst Blummenfelt

Resultaten van de Instagram Poll over Kristian Blummenfelt in de Ironman Frankfurt

Kristian Blummenfelt hoeft geen slot te pakken, maar moet de race wel finishen om zijn automatische kwalificatie van het WK Ironman St-George te valideren. In een Instagram-Poll vroegen wij naar jouw verwachtingen over Big Blu in Frankfurt. De Poll werd massaal ingevuld en de overgrote meerderheid ziet het wel goedkomen voor de Noorse triatleet. Toch vreest 9% van onze volgers dat de Noor de finish niet haalt. Iets meer dan de helft ziet Blummenfelt wel de finish halen, maar niet het podium. En slechts 18% gelooft in winstkansen voor Kristian. We zijn benieuwd. De race is zondag 18 augustus vanaf 6 u. ’s ochtends live te volgen op de website van de Ironman Pro Series.