Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
2e Betuwe (NL) vrouwentriathlon (15/08/2010)
Uncategorized

2e Betuwe (NL) vrouwentriathlon (15/08/2010)

vrouwentriathlon.jpg

Na een geslaagde eerste editie in 2009, staat de Vrouwentriathlon ook dit jaar weer op de kalender. De Vrouwentriathlon die op zondag 15 augustus op Camping Betuwestrand in Beesd (gemeente Geldermalsen) plaats vindt, is in meerdere opzichten een bijzonder evenement. Het is de enige triathlon specifiek voor vrouwen in Nederland en de wedstrijd wordt georganiseerd door vijf actieve triatletes die hun passie voor de sport graag met anderen willen delen. Het doel van de Vrouwentriathlon (250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen) is om vrouwen (vanaf 16 jaar) in een ongedwongen sfeer kennis te laten maken met de triathlonsport. Meedoen kan op een racefiets, mountainbike of sport/stadsfiets.

De eerste Vrouwentriathlon in 2009 was met 200 deelnemende vrouwen – de wedstrijd was ruim voor de datum volgeboekt – een succes. “Voor het grootste deel van de deelneemsters was de Vrouwentriathlon een eerste kennismaking met de triathlonsport, wat dat betreft zijn we in onze opzet geslaagd”, vertelt Sione Jongstra, winnares van een bronzen medaille op het WK lange afstand triathlon in 2004. “Heel veel vrouwen zwemmen, fietsen en lopen in hun vrije tijd, maar de stap naar een triathlon blijkt vaak groot.

Onze triathlon over korte afstanden, waaraan vrouwen zelfs op een stadsfiets kunnen meedoen, is voor vrijwel iedereen haalbaar. Als voorbereiding op de Vrouwentriathlon kunnen de deelneemsters meedoen aan verschillende clinics en kunnen ze gebruik maken van speciale trainingsschema’s voor beginners. Aanmelden voor de Vrouwentriathlon 2010 kan via www.vrouwentriathlon.nl Via deze website kunnen  belangstellenden (voor 1 mei) ook het speciale Vrouwentriathlon wielershirt bestellen.