Sunday , 16 December 2018

50 dagen, 50 full-distance triatlons

Wie de 100x100m eindjaarswedstrijd van SOLID Endurance al een hele opgave vond, zal bij deze uitdaging helemaal zijn ogen fronsen.

De amerikaan James Lawrence, alias Iron Cowboy, is wereldrecordhouder wat het aantal full-distance triatlons per jaar betreft. In 2012 bereikte hij in maar liefst 30 wedstrijden de finish. Dit record zal in 2015 mogelijks sneuvelen, want de Iron Cowboy himself zal dit jaar een aanval op zijn record plaatsen. Op zijn planning staan maar liefst 50 full-distance triatlons en om de uitdaging compleet te maken, wil hij deze in 50 dagen afwerken en daarbij de 50 staten van Amerika aandoen met start op 6 juni in Hawaii en finish 25 juli in Utah.

Heel zijn avontuur is te volgen via zijn website ironcowboy.co, waar je ook kan aanmelden als vrijwilliger om James gezelschap te houden tijdens zijn dagelijkse beweging.

About Kilian Hendrickx

Kilian Hendrickx
Kilian verzorgt niet alleen de webhosting van 3athlon.be maar hij is ook actief redacteur met een specialisatie in het testen van triathlon goodies. Af en toe waagt hij zich ook aan een triatlon in de kleuren van BRTC, de triatlon club uit Brasschaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>