Friday , 16 November 2018

Aandachtpunten training op rollen

fietsen rollenRollentraining is een alternatief voor de klassieke wegtraining wanneer het door slechte weer niet toegelaten is om buiten te trainen. De moderne rollensystemen zijn uitgerust met een regelbare remweerstand zodat renners er zeer specifieke trainingsoefeningen (blokken, kracht, klimwerk en souplesse) op kunnen uitvoeren.

Voor een succesvolle rollentraining houdt men met volgende aspecten rekening:

  • Vanwege het gemis van luchtafkoeling is het noodzakelijk om extra ventilatie te voorzien. Train daarom in een goed verluchte ruimte en maak gebruik van een ventilator. Zo voorkom je oververhitting en dehydratatie, wat de trainingskwaliteit ten goede komt.
  • Drink veelvuldig tijdens de rollentraining. Door de verminderde luchtafkoeling verliest het lichaam extra vocht.
  • Zorg voor een horizontale fïetspositie. Bij een klimtraining kan je het voorwiel met 5 tot 8cm verhogen. Dit bootst het specifiek spiergebruik tijdens het klimmen na
  • Training op rollen kan snel eentonig worden. Zorg daarom voor aangename trainingsomstandigheden : gevarieerde oefeningen, muziek, tv,…
  • Buiten trainen is nog steeds het meest specifieke, gebruik dus enkel je rollen bij heel slecht weer (winter, onweer,…)
  • Veel renners gebruiken hun rollen als opwarming of recuperatie, probeer deze trainingen toch op de weg te doen.
  • Bij krachtraining op de rollen, je eerst goed opwarmen en laten informeren door een ervaren trainer om blessures te vermijden.

 

About Jim De Sitter

Jim De Sitter
De echte 3athlon.be original... Jim was de oprichter van 3athlon.be in 2005 en is nog altijd gepassioneerd door fotografie. Voor Kapelle Op Den Bos en de Ironman Hawaii maakt hij graag nog eens plaats voor de triatlonpassie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>