Tuesday , 20 November 2018

Aanvallende Jan Petralia 8ste op WK duatlon

Jan Petralia in de kopgroep op het WK (foto: Wagner Araujo)

Jan Petralia in de kopgroep op het WK (foto: Wagner Araujo)

In het Canadese Penticton is zaterdag het ITU multisport world championships festival begonnen met het WK duatlon. Het is voor het eerst dat de ITU een WK organiseert voor meerdere disciplines op één lokatie. Naast duatlon is er ook nog aquathlon, cross triatlon en aquabike… In het duatlon was het voor de Belgen uitkijken naar Emmanuel Lejeune en Jan Petralia. Die zorgde voor het beste resultaat met een knappe achtste plaats.

Er zijn tijden geweest dat ons land grossierde in wereldtitels en ruime delegaties naar het WK duatlon trokken. Dit jaar kregen we slechts twee Belgen aan de start. Jan Petralia probeerde alles om de Belgische naam hoog te houden. In het fietsen was hij één van de sterke achtervolgers die een select groepje tot bij de ontsnapte Marc Buckingham bracht. Daarna ging Jakke Petrol zelf in de aanval, maar hij kreeg geen ruimte. In de slotronde slaagden Benoit Nicolas en Emilio Martin er wel in om weg te rijden. Zij bleven voorop en liepen naar goud en zilver. Het brons was voor Buckingham. Petralia liep naar de achtste plaats en Lejeune werd 14de.

Bij de vrouwen geen titel voor topfavoriete Emma Pallant. De BMC-Etixx atlete moest vrede nemen met het brons achter Felicity Sheedy-Ryan en Margarita Garcia.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>