Monday , 19 November 2018

Aernouts schrijft geschiedenis in Roth

Bart Aernouts wint in Roth (foto: Ingo Kutsche)

Bart Aernouts wint in Roth (foto: Ingo Kutsche)

Bart Aernouts heeft zondag de op één na belangrijkste volledige triatlon ter wereld gewonnen. Onze landgenoot pakte de overwinning in de Challenge Roth, na Hawaii de oudste triatlon ter wereld. Tussen ruim 4.000 deelnemers en tienduizenden toeschouwers werd de BMC-Etixx atleet de eerste Belg die de wedstrijd wint sinds Roth in 2002 in het Challenge circuit stapte. In de periode daarvoor, toen Roth nog een Ironman was, pakte Luc Van Lierde er in 1997 het wereldrecord (7u50). Ook Aernouts dook in een bloedheet Roth onder de 8 uur.

Bart had net zoals in Lanzarote, waar hij eerder dit jaar de Ironman won, een vrij goed zwemnummer en deelde zijn wedstrijd in het fietsen opnieuw goed in. Van de vierde plaats rukte hij in de marathon stelselmatig op naar de leidersplaats. In 7u59 pakte Bart zijn tweede grote zege van het jaar. Joe Skipper werd bijna vier minuten later tweede en Maurice Clavel, ploeggenoot bij BMC-Etixx, werd derde. Bij de vrouwen won wereldkampioene Daniela Ryf.

Bart deed na afloop nog een uitgebreid interview, in perfect Duits, over een wedstrijd doen zonder druk, over de wind en het zware fietsen, over de pech van Nils Frommhold, over winnen tussen zoveel volk…

Wij spraken in Oudenaarde tijdens de Sportoase Triatlon Van Vlaanderen met een blije coach Rob Woestenborghs. “Eigenlijk wou Bart in deze periode de Challenge Geraardsbergen doen en daarna deze Triatlon Van Vlaanderen,” vertelt Rob. “Maar ik had gemerkt hoe goed zijn conditie was de afgelopen tijd en samen besloten we om hem te laten starten in Roth. Ik heb altijd gedacht dat hij kans had om er te winnen, maar dit is toch wel een heel grote overwinning,” aldus Rob.

En hoe verging het onze man ter plaatse en de andere Belgen? Dat leest u hier de komende dagen…

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

2 comments

  1. Das interview hat er gut Geschäft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>