Age groupers scoren in Sardinië

Challenge Sardinia (95)

Niet alleen onze pro’s deden het uitstekend in de Challenge van Forte Village, ook onze age groupers lieten van zich spreken in Sardinië. Na de tweede plaats van Bart Aernouts en de 6de van Tine Deckers was er Belgisch succes bij de age group mannen én vrouwen. Leen Vanden Daelen en Rodolphe Von Berg wonnen hun age group, en er volgden nog een pak medailles.

Leen Vanden Daelen bewees al een paar keer dat de halve afstand haar absoluut ligt. In Forte Village had de Leuvense een goeie wedstrijd. In 5u10’44 kwam ze als vierde age grouper (en 18de vrouw overall) binnen. Dat leverde haar de winst op in de F30 categorie. Liesbeth Leysen werd tweede in haar categorie, net zoals Isabelle De Wulf en Valerie Van Hauwaert, die alle drie op korte afstand van elkaar finishten.

Challenge Sardinia (84)

Ook bij de mannen waren er Belgen op het podium. Emmanuel Lejeune werd 28ste, één plaatsje achter pro Michael Louys. Emmanuel finishte in 4u24’44 en dat was goed voor zilver in zijn categorie. De volgende Belg over de streep was Rodolphe Von Berg, die de M60 categorie won met een 55ste plaats overall. Dubbel feest voor Team Von Berg met de derde plaats van Rudy bij de pro’s. Hervé Dion pakte eveneens zilver in zijn categorie.

Yolanda Witteveen Sardinie

Wij waren vooral onder de indruk van de finish van Yolanda Witteveen, van 3athlon.be partner BAIK Nossegem. In de afdaling van de eerste klim kreeg ze een lekke band. Pas een halfuur later kon ze na veel ellende met bommetjes doorzetten. De halve marathon werd mentaal heel zwaar, maar ze zette door én finishte op karakter. Well done Yolanda!