Monday , 10 December 2018

Alexandra Tondeur: “Kwalificatie halen voor augustus”

Alexandra Frederik Zuid-Afrika 2017

Alexandra werkte haar laatste fietstraining af met Frederik en coach Luc (foto: Luc Van Lierde)

Dit weekend mag het competitiebeest in Alexandra Tondeur helemaal los. Uitgezonderd een duatlon op Lanzarote kwam ze dit jaar nog niet competitie. Dat is één van de gevolgen van haar transfer naar het ITZU Tri Team. Coach Luc Van Lierde heeft het aantal wedstrijden drastisch teruggeschroefd en de trainingsuren opgevoerd. Maar aan die lange trainingsperiode komt in Mandela Bay een eind. Met maar één doel voor ogen… Zo veel mogelijk punten voor de Kona Pro Ranking pakken en zich voor begin augustus al verzekeren van kwalificatie voor het WK in Hawaii.

Zondag 2 april begint het triatlonseizoen echt voor Alexandra The Great in Zuid-Afrika. “De voorbereiding bereikt zijn einde en ik kan je verzekeren dat het heel pittig is geweest. Nu begint de race voor kwalificatie voor Hawaii. Mijn doel is om in de top 35 van de KPR te geraken voor het begin van augustus,” verduidelijkt Tondeur.

De Ironman van Zuid-Afrika biedt al wat kansen, want de winnares pakt ineens 4000 punten mee voor de ranking, samen met het grootste deel van de 150.000$ prijzenpot. Maar dat trekt ook een pak concurrentie aan. “Met 32 atletes aan de start zondag is er bijna evenveel concurrentie als in Hawaii. Maar dat verandert helemaal niks aan mijn wedstrijdplan. Mijn doel is om in de wedstrijd hetzelfde gevoel te reproduceren als op training in Lanzarote. Mijn droom blijft om binnen dit en drie jaar de top-10 in Hawaii te bereiken. Dat is hoeveel tijd coach Luc Van Lierde denkt nodig te hebben om mij klaar te stomen. En ik denk dat hij gelijk heeft, ik moet mezelf nog verbeteren… op elk onderdeel.”

Zondag neemt ze het onder andere op tegen wereldkampioene Daniela Ryf en titelverdedigster Kaisa Lehtonen. Bij de mannen staat er ook een indrukwekkend veld aan de start, mét Frederik Van Lierde, die helemaal hersteld lijkt van de overval van vorige week, en Diego Van Looy. De wedstrijd start zondag om 6u30 en is zoals altijd live te volgen via Ironman.com.

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>