Alle winnaars van de UrbanTriSports 3Series
Nieuws

la-roche-start
De start in La Roche (foto: Ludo-Grafica.nl)

De eerste jaargang van de UrbanTriSports 3Series zit er op. Twee dagen na de finale presenteren we u met heel veel plezier een overzicht van alle age group winnaars. In totaal plaatsten maar liefst 1579 mannen en 195 vrouwen zich in de eindranking. Dat betekent dat de 7 manches samen meer dan 1750 atleten aantrokken, waarvan er verschillende meerdere wedstrijden afwerkten. Wim De Doncker van Sportevents is dan ook in de wolken. “Zo’n aantallen zijn fantastisch. Ik kan dan ook nu al melden dat er zeker een nieuwe editie komt in 2017, met slechts 1 finale wedstrijd.”

Voor de finale van het circuit konden de deelnemers in La Roche kiezen tussen de lange of de korte afstand. Dat leverde vooral bij de vrouwen een spannende strijd op, maar vooral ook veel tactische last minute wijzigingen. Volgend jaar zal dus slechts 1 afstand in La Roche tellen als finale.

Dimitri Gelders bij de H40

gelders-aerden-la-roche
Danek Aerden en Dimitri Gelders op het podium (foto: Ludo-Grafica.nl)

In die finale waren er ook nog prijzen te verdienen voor de age group atleten. Vooral bij de H40 en de H60 kregen we een verdiende winnaar. Dimitri Gelders won de wedstrijd bij de Masters en pakte na een derde plaats in Herderen en een tweede in Geraardsbergen verdiend de eindzege. Hij wint een gloednieuwe Zone3 wetsuit. “Ik ervaarde “a lot of pain and a lot of fun” op het zwaarste parcours van België,” vertelt Dimi. “Danek werd 2de M40. Mijn dank gaat vooral uit naar Tom Van de Keere, “De Beer” die me het fietsparcours van 43 km en 1150 hoogtemeters in detail via messenger uitlegde. Ik was nog nooit in La Roche geweest en heb toch het verschil gemaakt op de fiets. Door mijn 3de plaats in Herderen, mijn 2de op De Muur van Geraardsbergen en 1ste in LaRoche word ik eindwinnaar M40 met 275 punten van de eerste editie UrbanTriSports3Series en daar ben ik blij mee,” aldus Dimitri.

Dimitri Gelders wint bij de H40 (foto: Ludo-Grafica.nl)

Jerome Philippe en Danek Aerden hadden achter Dimi de meeste punten, maar om in aanmerking te komen voor het eindklassement moesten de age groupers aan minstens drie manches deelnemen. Joris Clerckx pakt zo de tweede plaats. Daniel Domingues is derde.

Els De Craecker bij de D40

els-de-craecker-la-roche

Geen Hedwig Thury in de finale en dus zou het een strijd worden tussen Inge Roelandt en Els De Craecker. Een niet helemaal pijnvrije Inge stapte echter uit tijdens het fietsonderdeel en scoorde dus maar 1 punt. Met 201 punten wordt ze derde. Thury scoorde in haar drie wedstrijden 207 punten, maar Els De Craeker pakte uiteindelijk de eindzege met 245 punten. Ook zij krijgt een gloednieuwe Zone3 wetsuit. “Zondag was het mijn laatste wedstrijd van het seizoen in La Roche. Na 800 meter zwemmen, een 43 km klimrit (met onder andere twee keer de Haussire aan 18%) en 8km lopen, was ik helemaal choco. Maar ik heb wel mijn prijs gekregen als 2de bij de 40-plussers,” aldus Els. Meteen goed ook voor de eindzege in de ranking.

Daniel De Jong bij de H50

Eindwinnaar Daniel Dejong, links naast Wouter Roose (foto: Ludo-Grafica.nl)

Helaas waren de D50 blijkbaar niet echt gefocust op het eindklassement want geen enkele van de 13 dames in de ranking deed meer dan 1 wedstrijd. Bij de H50 was het een stuk spannender. Eddy Angillis koos voor de korte afstand en won die ook overtuigend. Hij totaliseerde daarmee 225 punten. Daarna was het afwachten tot de finishes van de lange afstand. Wouter Roose was de dagwinnaar, maar achter hem kwam Daniel Dejong als tweede binnen. Goed voor 102 punten en een eindtotaal van 272 punten. Hij wint de H50 categorie en een nieuwe Zone3 wetsuit.

X-man met vertrouwen naar Hawaii na zege bij H60

meuser-h60-la-roche
Christian Meuser centraal op het H60 podium (foto: Ludo-Grafica.nl)

Hij was de Pieter Heemeryck van de H60. Christian Meuser kwam zag en overwon. Na eerdere overwinningen in Herderen en Bilzen pakte de X-man ook met ruime voorsprong de dagzege in La Roche. Met het maximum van de punten wint hij de eindranking van de H60 en een nieuwe Zone3 wetsuit. “Deze finale in La Roche was mijn laatste wedstrijdprikkel,” vertelde Christian. “Nu op naar de Queen K in Kona,” aldus de X-man, die in oktober voor de 16de keer in Hawaii van start gaat. Nicolas Baiwy werd tweede in de eindranking.