Tuesday , 18 December 2018

Alweer IM-podium voor Bink… in snikheet Taiwan

Vanhoenacker 2de Taiwan

In tropische omstandigheden heeft Marino Vanhoenacker een tweede plaats behaald in de Ironman van Taiwan. Na zijn 16de Ironmanzege in Mont-Tremblant eerder dit seizoen liet Marino Vanhoenacker een cryptische boodschap achter… “What’s next?” Het werd niet het WK Ironman in Hawaii, waarvan hij eerder al afscheid had genomen, maar wel de exotische Ironman van Taiwan in Penghu. Hij stootte er op een sterke Kevin Collington. 

Collington ging van start tot finish aan de leiding. De Amerikaan was de snelste zwemmer van het hele pak en liep in de 4 km zwemmen al 3 minuten uit op Marino Vanhoenacker. Die slaagde er deze keer niet in om in de extreme hitte op de fiets terug te komen. Bij de laatste wissel bedroeg het verschil zeven minuten.

Vanhoenacker Taiwan run

In het eerste deel van de marathon kwam hij nog terug tot op een viertal minuten maar dan moest hij Collington definitief laten gaan en zijn eigen ritme zoeken in de strijd om het zilver. Collington won in 8u34’38. Marino werd knap tweede in 8u46’39. Voor Bink zit het seizoen er daarmee op en hij mag inclusief deze tweede plaats terugkijken op een meer dan geslaagd 2017. In de winterperiode zal hij wellicht meer in België te vinden zijn, want recent opende hij samen met vrouwtje Elke Vanrenthergem, tegenwoordig van triatlete uitgegroeid naar crossfit-fan, het gloednieuwe Bink’s Base.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Update met video-reactie Marino ‘Bink’ Vanhoenacker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>