Monday , 17 December 2018

Amber Rombaut opnieuw tweede in Timanfaya

Amber Rombaut heeft haar 2018 seizoen geopend met een knappe tweede plaats in de sprinttriatlon van Timanfaya. De triatlete van het Itzu Triteam is naar goede gewoonte in februari te vinden op Lanzarote om zich voor te bereiden op het seizoen. De vorige jaren leverde dat in Timanfaya ook al succes op. In 2015 werd ze er vijfde en in 2016 pakte ze ook al een tweede plaats, toen achter Bella Bayliss. Nu moest ze alleen de sterke Spaanse triatlete Sara Perez voor zich dulden. Ook bij de mannen zagen we een sterke Belg.

Amber Rombaut Timanfaya 2018 swim

Amber kwam na 750 meter zwemmen op vijftig seconden van Perez uit het water. De winnares van de ATU triatlon van Rabat vorig jaar en ex-Mediterraans kampioene triatlon bouwde haar voorsprong in de 20 km fietsen en de 5 km lopen verder uit. Perez werd tiende overall in 1u02’20. Bijna vijf minuten later kwam Amber Rombaut als 19de overall binnen in 1u07’12. Thomas Goossens eindigde vlak achter haar. De beste Belg bij de mannen was Filip Van Craenenbroeck. De Lanzarote resident pakte de vijfde plaats in 59’34, op 54 seconden van de Letse winnaar Viktors Vovrusko.

Amber Rombaut Timanfaya 2018

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>