Sunday , 21 October 2018

Andrea Hewitt draagt Abu Dhabi zege op aan Laurent Vidal

Een emotionele Andrea Hewitt wint WTS Abu DHabi (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Een emotionele Andrea Hewitt wint WTS Abu DHabi (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Zaterdagmiddag is het aan de mannen, met onder andere Simon De Cuyper, maar vrijdagmiddag trokken de vrouwen het World Triathlon Series seizoen op gang in Abu Dhabi. En het werd meteen een beklijvende wedstrijd, met een snel loopnummer, een superspannende spurt én een bijzonder emotioneel winnaarsinterview. De Nieuw-Zeelandse Andrea Hewitt won voor het eerst sinds 2011 nog eens een WTS-manche. Andrea droeg haar overwinning op aan haar overleden partner Laurent Vidal.

Zonder Gwen Jorgensen (zwanger van haar eerste kindje), Nicola Spirig en Flora Duffy kregen we in Abu Dhabi vrijdag een erg open wedstrijd. Tijdens het fietsen probeerde de Amerikaanse Kasper weg te geraken, maar haar voorsprong was nooit groot genoeg om aanspraak te maken op en dichte ereplaats.

Kopgroep met Rachel Klamer (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Kopgroep met Rachel Klamer (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Het was Rachel Klamer die in de laatste 10 km lopen het tempo aangaf. De Nederlandse vormde samen met Andrea Hewitt, de Oostenrijkse Sara Vilic en de Britse Jodie Stimpson een kopgroep van 4. Halfweg moest Klamer met steken afhaken en zo kregen we een eindstrijd met drie. Stimpson zette in de laatste kilometer nog een aanval in. Viliv moest passen en Hewitt moest ook een paar meter laten op Stimpson. Maar Andrea staat bekend om haar spurtcapaciteiten en snelde in de laatste rechte lijn nog nipt voorbij de Britse.

Voor Hewitt was het een zeer emotionele overwinning, die ze in haar post-race interview opdroeg aan de overleden Franse atleet Laurent Vidal, een waar kippenvelmoment. Een ander mooi moment was toen Stimpson in volle loopfinale een flesje water doorgaf aan Hewitt.

Er stonden geen Belgische dames aan de start in Abu Dhabi.

Results Elite Women 2017 ITU World Triathlon Abu Dhabi Triathlon.org

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>