Monday , 22 October 2018

Armand Van der Smissen nieuwe coördinator Nationaal Duatloncircuit

De Nederlandse Triathlon Bond heeft Tilburger Armand van der Smissen aangesteld als coördinator van het Nationale Duatloncircuit. Hij wordt hiermee de opvolger van zijn plaatsgenoot Jo van Loon, die deze rol vanaf 1998 vervulde.

258_5857_r1

Van der Smissen is econoom en heeft zo’n 10 jaar ervaring met advieswerk in de sportwereld, variërend van verenigingsondersteuning tot het opstellen van meerjarenbeleidsplannen voor sportbonden. Meer bekend is hij wellicht als topduatleet. In 2005 werd hij nog Europees kampioen Lange Afstand in Venray. De Tilburger zal overigens zijn sportieve carrière niet op een lager pitje gaan zetten.

Van der Smissen is van plan, conform het NTB-beleid voor de komende jaren, het circuit een nieuwe impuls te geven, waarbij zijn belangrijkste doelen zijn meer beoefenaren van de duatlonsport in Nederland en het krijgen van een aantal extra sterke organisaties in Nederland.

“In eerste instantie wil ik vooral bereiken dat een groter deel van het enorm potentieel aan sporters in Nederland dat aan hardlopen en fietsen doet ook daadwerkelijk kennis gaat maken met de duatlonsport. Wat dat betreft vooral een breedtesportdoelstelling. In mijn visie kan breedtesport zich echter nauwelijks ontwikkelen zonder topsport en kan topsport niet zonder breedtesport. Mijn ervaring met (breedte)sportbeleid en kennis en contacten binnen de topsport geven me de mogelijkheid vanuit diverse invalshoeken naar de sport te kijken. Ik zie dit als een voordeel”.

(bron Nederlandse triathlon bond)

About Jim De Sitter

Jim De Sitter
De echte 3athlon.be original... Jim was de oprichter van 3athlon.be in 2005 en is nog altijd gepassioneerd door fotografie. Voor Kapelle Op Den Bos en de Ironman Hawaii maakt hij graag nog eens plaats voor de triatlonpassie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>