Atriac, of wie anders, pakt Belgische titel

BK Doornik 2018 (14)

Bij de dames stond andermaal geen maat op Atriac. Van begin tot einde lag de Antwerpse club aan de leiding en volgen zo zichzelf op als Belgisch Kampioen. Net zoals vorig jaar volgt Trigt op een 2de plaats en EFC-ITC volgt als 3de.

Met de snelste zwemtijd legden de dames van Atriac meteen de basis voor de latere zege. Opvallend was de aanwezigheid van Valerie Barthelemy die net de dag ervoor terug was na haar WTS race in Bermuda. Dat belette haar niet om samen met haar teamgenoten  nog eens verschroeiend uit te halen op de fiets.

BK Doornik 2018 (13)

Trigt was duidelijk de best of the rest. De youngsters van de thuisclub deelden hun wedstrijd perfect in en zorgden ervoor dat Atriac nooit mocht denken aan stilvallen. Met de snelste looptijd bleven ze de druk aanhouden maar kwamen uiteindelijk toch driekwart minuut te kort voor de zege. De grootste spanning was er om het brons. 185-Cécémel-Sportoase moest meteen na het zwemmen ruim een minuut prijsgeven op EFC-ITC . Na een mindere wissel van de Izegemse meisjes verloren ze wel meteen 20 seconden van hun bonus wat het begin inluidde van een heuse inhaalrace. Team 185 kwam nog zeer sterk opzetten maar kwam finaal 5 seconden tekort om net als vorig jaar de 3de plaats weg te kapen.  Toen verloren de meisjes van Wuustwezel ook al de strijd voor zilver met minder dan één seconde. Maar brons dit jaar dus voor EFC-ITC. Vijfde plaats was er voor TRIBE en opmerkelijk is toch ook een 6de plaats voor 3MD (met Mieke Suys en Stefanie Adam).