Wednesday , 21 November 2018

Baeyens en Lormans openen Nederlands zwemloopcircuit met zege

Lars Baeyens wint zwemloop Vlissingen 2017

Stervenskoud was het in Vlissingen, waar zaterdag 21 januari de allereerste zwemloop van het Nederlandse Frijters Zwemloopcircuit plaatsvond. Dat weerhield de Belgische triatleten Lars Baeyens en Jesse Lormans er niet van om de strijd met een kleine maar gemotiveerde groep Nederlanders aan te gaan. De Belgen openden het 2017 circuit allebei met een zege. Lars Baeyens won de lange afstand over 1 km zwemmen en 10 km lopen. Jesse Lormans was de beste op de 500 meter zwemmen en 5 km lopen.

Slechts 22 mannen en 4 vrouwen durfden het aan om in deze winterse omstandigheden de lange afstand tot een goed einde te brengen. Ook bij de vrouwen was de overwinning voor België. Nele Vermeulen uit Erps-Kwerps haalde het met een serieuze marge op Emilie Van Geijn. Bij de mannen ging Lars Baeyens van start tot finish aan de leiding. Alleen Rob Musters kon nog een beetje in de buurt blijven. Baeyens won in 52’29. 23 seconden later kwam Rob Musters als tweede binnen. Niels Persoon moest bijna drie minuten toegeven. Hij werd derde in 55’22. Gregory Berghmans zette de zesde tijd neer.

Op de korte afstand was Jesse Lormans twintig seconden sneller dan Koen Heijman uit Boskoop. Junior Jens De Ridder pakte de derde plaats. Bij de vrouwen was Eva Cornelisse de snelste na 500 meter zwemmen 5 km lopen. Zij won voor Nikita van den Ouden en Emke Erpelinck.

De volgende manche van het Frijters Zwemloop is op zaterdag 4 februari in Oosterhout.

Uitslagen zwemloop Vlissingen 2017

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>