Monday , 19 November 2018

Barthelemy pakt eerste olympische punten

Valerie Barthelemy Astana bike

Valerie Barthelemy is in de ITU World Cup triatlon van Astana ook aan haar puntenjacht begonnen richting Olympische Spelen van 2020. Met een 14de plaats  scoorde ze meteen belangrijke punten richting Tokyo. Met een watertemperatuur van 12 graden en een omgevingstemperatuur die nog lager lag, werd besloten om er een duatlon van te maken. Valerie probeerde in het fietsen meermaals weg te geraken van de snellere loopsters.

Het zwemmen werd vervangen door een korte loopproef waarin de verschillen beperkt bleven. En dus kregen we een grote kopgroep tijdens de 40 km fietsen. Barthelemy was erg bedrijvig en probeerde in de aanval te gaan. “Got to risk it for the biscuit,” vertelde Valerie. “Je moet wat risico nemen om een prijs te pakken. Ik probeerde een paar keer in de aanval te gaan op de fiets vandaag. Maar ik slaagde er niet in om weg te blijven. Maar ik heb er wel een eerlijke race van gemaakt. En de 14de plaats is geen slecht resultaat voor deze vis uit het water. Een duatlon is voor deze waterrat immers niet evident. Maar het belangrijkste is dat ik de eerste olympische punten op zak heb,” aldus een vrolijke Valerie Barthelemy.

Valerie Barthelemy breakaway Astana

De winst ging naar de Franse Dodet die de snelste loopster was van een overblijvend groepje van zes. Ze won in 1u57’14. Haar landgenote Emilie Morier werd tweede en de Italiaanse Angelica Olmo pakte verrassend de derde plaats. Valerie werd 14de in 2u00’06.

Astana F 2018 WC

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>