Monday , 19 November 2018

Bekende triatlon gezichten op zomerse aquathlon in Curacao

David Smitz Aquathlon Curacao

Wat doe je als je op vakantie bent in Curacao en je ziet dat er plaatselijk een aquathlon wordt georganiseerd? Dan schrijf je je in en trek je je trisuit aan… De lokale deelnemers in badpak, bikini en zwembroek zullen raar opgekeken hebben naar Belgisch triatleet David Smitz en zijn collega’s in trisuit. Sterke Nederlandse triatleten Mirjam Weerd en Rick Nijhoving kennen ze al wat langer op het eiland. Zij schreven de aquathlon op hun naam. Maar wij waren vooral onder de indruk van de feeërieke beelden van de wedstrijd.

Aquathlon Curacao 3

De deelnemers moesten in het Lion’s Dive & Beach resort eerst 650 meter zwemmen in de azuurblauwe wateren. Daarna volgde 5 km lopen door het zand met nog eens 650 meter zwemmen. Rick Nijhoving, die al anderhalf jaar woont en werkt op Curacao, was in alle onderdelen de snelste en won in 44’41. David Smitz, de Belg die in Nederland de Ironmanagers aanvoert, werd tweede in 47’05. Mirjam Weerd, die tegenwoordig als tricoach actief is vanuit Curacao, won overtuigend in 50’44, de vierde tijd overall. 

Aquathlon Curacao 1

Aquathlon Curacao 4

Aquathlon Curacao

Aquathlon Curacao 5

Resultaten Aquathlon Curacao

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>