Sunday , 16 December 2018

Belgisch triatlon verliest een pionier, rust zacht Eddy

Eddy Senecaut

Woensdagavond bereikte ons het verschrikkelijke nieuws dat Eddy Senecaut overleden is, na een zware strijd tegen een onoverwinnelijke ziekte, 4 dagen voor zijn zeventigste verjaardag. Met het heengaan van Eddy verliest de Belgische triatlonwereld één van zijn pioniers. In zijn sportieve carrière heeft Eddy verschillende rollen uitgevoerd, van referee tot bestuurslid tot begeleider van honderden jeugdatleten bij internationale wedstrijden. Hij was een correcte, maar tegelijk ook zeer aimabele kerel die bij veel triatleten en hun families en supporters graag gezien was. We zullen hem ongelofelijk missen.

Eddy zou op vier september dit jaar 70 worden. De laatste jaren was hij, na het eerdere overlijden van zijn vrouw, steeds minder te zien op triatlons. De keren dat hij er was, deed het deugd om nog even met Eddy bij te babbelen. Hij was een man die zichzelf niet graag in de schijnwerpers plaatste, maar er vooral was voor de atleten. Zeker op buitenlandse wedstrijden. Honderden jeugdatleten werden door Eddy Senecaut begeleid tijdens internationale selecties. Hij was chauffeur, coach en vader tegelijkertijd. Dat kon je hier vijf jaar geleden al lezen, toen hij besloot om zijn bestuursfunctie binnen de VTDL neer te leggen. “Na 25 jaar is het genoeg geweest,” vertelde Eddy ons toen. “het waren voor mij onvergetelijke jaren met ongelofelijke herinneringen die ik nooit zal vergeten.” Wel, Eddy, hetzelfde geldt voor ons. We zullen enorm warme herinneringen aan je bewaren en je nooit vergeten. We wensen zijn zoon Dave, zijn vrouw Sarah en de rest van de familie enorm veel sterkte toe. Rust zacht, Eddy…

Eddy helemaal achteraan links, met de Belgische ploeg in 2001 op het EK in Carlsbad

Eddy helemaal achteraan links, met de Belgische ploeg in 2001 op het EK in Carlsbad

Ook Jef Cleemput heeft mooie herinneringen aan Eddy. “Het feit dat ik niet heel veel foto’s kon vinden in mijn archief van Eddy, bewijst dat hij een man was die graag buiten the picture werkte. Een man met ballen die ten alle tijde streng maar rechtvaardig was. We hebben elkaar pas echt leren kennen en appreciëren toen hij me uit de Coast-triatlon kegelde als begeleider omdat ik net iets te veel Triamo gezind was. Een verhaal waar we nadien veel plezier aan hadden in het exclusieve clubje van triatlonpioniers. Eddy bedankt!”

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

4 comments

  • Zou het niet opportuun zijn voor iedereen om een kopie van het overlijdingsbericht van Eddy op facebook van 3athlon te plaatsen ?

   25 jaar mijn collega geweest binnen B.T.D.F. / V.T.D.L. en dan komt zoiets keihard aan .

   Mijn medeleven aan Dave en de ganse familie van Eddy.

   Rust zacht dierbare collega.

 1. Leerde hem kennen als begeleider bij U23 in Echternach. Joviale man. Sterkte aan de familie.

 2. Zalige momenten mee gemaakt samen, zoals velen met Eddy hebben meegemaakt. R.I.P. my friend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>