Belgische militairen grijpen net naast brons

Bel11

Met de CISM World Military Championship Triathlon in het Zweedse Lidköping stond voor onze Belgische militaire selectie hun wereldkampioenschap op het programma. Met zes gingen ze bij de elites van start waarbij de eerste drie mannen bepalend waren voor het landenklassement.

Op een halve minuut van de kop van de wedstrijd kwamen Kjel De Hertog en Simon De Cuyper als eerste landgenoten uit het water. Jelle Clijsters volgde als derde Belg met niet veel later onze resterende drie landgenoten met Hans Moonen, Dennis Devriendt en Lowie Dewitte in elkaars zog. Het landenklassement primeerde voor de Belgen dus was het een kwestie als blok te blijven geven op zo op z’n minst drie Belgen hoog in de notering te zien verschijnen.

Bel9 Bel7

Eenmaal op de fiets flirtten Kjel en Simon constant met de top tien. Samen begonnen ze aan de afsluitende run waar ze finaal nog twee man uit de achtergrond zagen terugkomen. Uiteindelijk werd Kjel De Hertog eerste Belg op de 15de plaats met vlak na hem Simon De Cuyper op plaats 16 wat aantoont dat hij na zijn maandenlange revalidatie steeds met betere resultaten terug kan uitpakken. In de achtergrond bleven de andere vier landgenoten steeds dicht bij elkaar. In de laatst 10km lopen wist Hans Moonen over de beste loopbenen te beschikken en besliste zo als derde Belg over de eindtijd van het Nationale team. Zijn 30ste plaats algemeen bezorgde zo België een vierde plaats in de landenklassement. Dennis Devriendt werd bij zijn comeback op het grote toneel knap 34ste, twee plaatsen voor Jelle Clijsters. Lowie Dewitte kwam als 44ste over de finish.

Bel8 Bel4

De overwinning was voor Rusland. Ondanks dat Frankrijk de top twee in de individuele uitslag bezette (met Pierre Le Corre als wereldkampioen en Aurélien Raphael als nummer twee) moesten ze zich tevreden stellen met een twee plaats als land. China mocht als derde mee op het podium. Met een vierde plaats doet de Belgische militaire ploeg zo twee plaatsen beter dan vorig jaar. Een sterk resultaat in een veld gevuld met wereldtoppers waarvan enkele olympiërs.

Bel5 Bel1

Bij de Masters geen rangschikking in het landenklassement voor onze atleten. Individueel tekende William Didier voor een 6de plaats en Danek Aerden voor een 12de plaats. Helaas geen Kevin Maggen in de uitslag. Bij zijn debuut in de masters categorie moest hij de wedstrijd staken na een valpartij op de fiets. De volgdende doelen voor het ‘Belgian Military Triathlon Team zijn de CISM wedstrijd in Luxembourg in juli en de CISM te Knokke begin September.