Sunday , 18 November 2018

Belgische tri- en duatleten top in Ekiden

Ekiden Seppe Odeyn Petralia

Een opvallende verschijning dit weekend op de Brussels Ekiden, de aflossingswedstrijd met finish in het Koning Boudewijnstadion. Getooid in de blauwe Bioracer kleuren van Team Belgium gingen onze elite duatleten, versterkt met één triatleet, op zoek naar eeuwige roem. Met een zesde plaats slaagden Seppe Odeyn, Vincent Bierinckx, Jan Petralia, Glen Laurens, Angelo Vandecasteele en Jonathan Wayaffe ruim in hun opzet in een supersnelle editie.

De zes duusporters trokken dus goed hun streng in een snelle editie. Dankzij het goeie weer en een aantal superploegen aan de start ging het Belgisch record aan diggelen. Team Calipage-Craft, met onder andere Isaac Kimeli en Thomas De Bock, pakten de zege in 2u06’22, dat is maar liefst 35 seconden sneller dan het 12 jaar oude record van onder andere Stefaan Van Den Broeck en Rik Ceulemans. Vier seconden later werd Team Saucony tweede.

Wayaffe was de startloper en hij bracht Team Belgium naar de tweede plaats na de eerste 5 km. Uiteindelijk kwamen Odeyn, Bierinckx, Petralia, Laurens, Vandevasteele en Wayaffe als zesde over de streep in een scherpe tijd van 2u13’58, een nieuw persoonlijk record op de marathon volgens Seppe zelf :-) 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>