Monday , 17 December 2018

Bert Jammaer wint Amphiman op De Schorre

Bert Jammaer ruim op kop in de Amphiman (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Bert Jammaer ruim op kop in de Amphiman (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

De Amphiman keerde zaterdag terug naar De Schorre in Boom. Dat is het thuisterrein van Bert Jammaer en de Solid Endurance triatleet stelde niet teleur. Hij domineerde de swimrun van 21 km van start tot finish. In een swimrun moeten de deelnemers verschillende keren in open water zwemmen en tussendoor stukken lopen. 

Bert Jammaer zette Raphael Amato en Romain Dupuis meteen op meer dan een minuut achterstand in de eerste sectie. Dat verschil zou alleen maar blijven oplopen. De tweevoudige winnaar van de Ironman Lanzarote haalde het in 2u05’45. Meer dan zes minuten later kwam Raf Amato als tweede binnen. De Fransman Julien Marq pakte de derde plaats.

Janne Van Hove en Conny Bylois samen naar de streep (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Janne Van Hove en Conny Bylois samen naar de streep (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Bij de vrouwen kregen we een spannende strijd tussen trailloopster Janne Van Hoove en triatlete Conny Bylois. Ze gingen een paar keer haasje over en stormden uiteindelijk samen naar de finish. Hand in hand kwamen ze over de streep. Janne en Conny deden het in 2u49’14. Marieke Blomme werd derde op 7 minuten.

Uitslag 21 km

Joris Buyl, winnaar van de korte afstand (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Joris Buyl, winnaar van de korte afstand (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

De 21 km was een stuk populairder dan de korte afstand. Op de 10,5 km traden slechts 32 atleten aan. Joris Buyl was de snelste in 1u09’07. Ruben Vandamme en Martin Delecluse werden 2 en 3. Bij de vrouwen ging de winst naar Veerle Laurens voor Annelore Van De Kerckhove en Emma Van Buggenhout.

Uitslag 10,5 km

 

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>