Monday , 19 November 2018

Bert Martens 12de en beste age grouper in IM Zurich

Bert Martens Zurich

Ook in de Ironman van Zurich zagen we zondag een hele sterke Belgische prestatie. Deze keer niet bij de pro’s want er stond geen enkele Belgische triatleet bij de pro mannen of vrouwen aan de start. Maar er waren wel heel wat pro’s die moesten onderdoen voor de beste Belg in de wedstrijd: Bert Martens deed een fantastische Ironman en finishte twaalfde overall in 8u54’17. Hij was dan ook de allerbeste age grouper en liet een tiental pro’s achter zich.

Het was de derde deelname van Bert in de IM van Zurich. In 2016 werd hij al 20ste overall in Zwitserland en later dat jaar finishte hij ook in de top-100 op het WK in Hawaii. Maar in 2017 moest hij noodgedwongen een stap terugzetten na een rugblessure aan een tussenwervel. Maar nu is hij helemaal terug en mag hij opnieuw naar Kona in Oktober. Bert sloeg toe in het fietsen en stond zijn voorsprong op de andere age groupers niet meer af in het lopen. Met een marathon van 3u05 bleef hij knap onder de 9 uur. Hij had maar liefst 12 minuten voorsprong op de tweede age grouper en won dan ook overtuigend de M35 categorie.

En er waren nog Belgische ereplaatsen. Thomas Dessers werd tweede bij de M25 in 9u25’07. En Inge Roelandt zorgde voor een tweede gouden plak. Zij pakte de overwinning bij de F40 in 10u34’03. Ze werd 7de bij de age groupers en 19de vrouw overall.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>