Wednesday , 21 November 2018

Brugge is voor de Tank van Wuustwezel

Brugge 2016 Stenn Goetstouwers bike

Stenn “De Tank” Goetstouwers (foto: Mario Vanacker)

Stenn Goetstouwers heeft zateragavond de kwarttriatlon van Brugge op grootse wijze gewonnen. Had de wedstrijd er anders uitgezien zonder de valpartij van mede-favoriet Pieter Heemeryck? Ongetwijfeld… Maar dat neemt niet weg dat de Tank van Wuustwezel een hele sterke wedstrijd neerzette. Ook Ine Couckuyt was in topvorm en klopte twee sterke dames.

Brugge 2016 Ine Couckuyt finish

Ince Couckuyt wint in Brugge (foto: Mario Vanacker)

De Nederlandse Sandra Wassink-Hitzert en Joke ‘Madam 19′ Coysman waren de twee topfavorietes in Brugge, maar na 1000 meter zwemmen in de Reien kwam Ine Couckuyt met voorsprong uit het water. Ze hield die voorsprong vast tijdens het fietsen en ook in het lopen kwamen de dames achter haar nooit dichterbij.

Brugge 2016 Ine Couckuyt bike

Ine Couckuyt van start tot finish aan kop (foto: Mario Vanacker)

Door van start tot finish aan kop te gaan bracht Ine de definitieve bevestiging dat ze de tot de absolute Belgische top behoort op de kwartafstand. Joke Coysman werd op bijna een minuut tweede en Sandra Wassink-Hitzert moest bijna drie minuten toegeven. Haar landgenote Ilona Eversdijk werd vierde voor Saleta Castro en Marjolein Truyers.

Brugge 2016 Joke Coysman bike

Joke Coysman in de achtervolging (foto: Mario Vanacker)

Brugge 2016 Sandra Wassink-Hitzert finish

Derde plaats voor Sandra Wassink-Hitzert (foto: Mario Vanacker)

Bij de mannen kwam Pieter Heemeryck als eerste op het droge, met kleine voorsprong op een groepje met Goetstouwers, Tim Brydenbach, Hannes Callebaut, Jorik Van Egdom, Louis Naeyaert en Ruben Geys. Na 10 km fietsen kwam leider Heemeryck hard ten val op de natte kasseien. Stenn nam de eerste plaats over en fietste vlot weg van de tegenstand. Brydenbach verloor ruim anderhalve minuut, Geys moest zelfs drie minuten toegeven. De enige die enigszins hetzelfde tempo aanhield, was Kenneth Vandendriessche.

Brugge 2016 Kenneth Vandendriessche bike

Kenneth Vandendriessche rukt op in Brugge (foto: Mario Vanacker)

Blauwe kaart voor Tom, Jorik en Tim

Die had ruim anderhalve minuut meer nodig in het zwemmen maar rukte nadien op van de 28ste plaats naar de top-6. Hij wisselde achter Tom Mets, die samen met Van Egdom en Brydenbach een blauwe kaart kregen tijdens het fietsen en twee minuten in de strafbox moesten. Van Egdom had nog een snelle looptijd, maar hij kon de sterk lopende Vandendriessche niet afstoppen en moest vrede nemen met de derde plaats. Kenneth werd knap tweede, op 53″ van winnaar Goetstouwers. Ruben Geys liep nog sterk naar de vierde plaats en Tom Mets werd vijfde. Tim Brydenbach finishte als zesde.

Brugge 2016 Stenn Goetstouwers finish 2

Winst voor Stenn Goetstouwers (foto: Mario Vanacker)

De triatlon van Brugge kende 1163 finishers, waaronder ook Michaël Schouwaerts van 3athlon.be partner Sportoase. Hij vocht na de ontgoocheling van zijn pech-race in de 70.3 Ironman van Barcelona sterk terug en haalde in Brugge de finish in 2u51’24. Ook schitterend was de finish van Tom en Martin Van Dromme, het duo dat samen de wedstrijd afwerkte. Zij haalden het in 3u26’23.

Triatlonwedstrijden.be · Uitslag Triatlon Brugge 2016

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>