Saturday , 17 November 2018

Brydenbach zet zegereeks verder in Malle

Tim Brydenbach Stein

Hij is in volle voorbereiding op zijn eerste volledige triatlon, de Ironman van Maastricht, maar de lange duurtrainingen hebben vooralsnog geen negatieve impact op de snelheid van Tim Brydenbach. De zegehongerige Kempenaar start aanstaande zondag als één van de favorieten in de triatlon van Retie, maar pikte vrijdagavond alvast ook de Lollepotters triatlon van Malle mee. De wedstrijd langs het militaire domein en vliegveld is eigenlijk een recreatieve sprinttriatlon waar alle maten en soorten fietsen toegelaten zijn.

Met de aanwezigheid van de Belgisch kampioen lange afstand en het stevige weerwerk van een sterke Bioracer ploeg kregen ze in Malle waar voor hun geld. Brydenbach, vorig weekend nog winnaar van de Halve Triatlon van Steun, was in 48’24 de snelste. 24 seconden later kwam Jan De Henau als tweede over de streep. Diens ploegmaat Sam De Bruyn, vorig jaar nog winnaar in Malle, werd acht seconden later derde.

Bij de dames pakte Evelyn Bosch opnieuw de zege. De Turnoutse won ook de vorige editie. Nu had ze 54’49 nodig voor de winst. Ils Aernouts en Ninke Meynen volgden op meer dan 4 en 5 minuten.

Uitslag Lollepotters Triatlon 2015

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>