Friday , 14 December 2018

BTDF maakt EK- en WK-selecties bekend

Rob Cali

Titelverdediger Rob Woestenborghs krijgt 3 landgenoten mee naar Pontevedra (foto: ITU)

De nationale selectiecommissie heeft de EK- en WK-selecties voor de komende weken bekendgemaakt. De duatleten mogen als eerste aan de slag eind mei op het WK in het Spaanse Pontevedra. Titelverdediger Rob Woestenborghs is de kopman van een delegatie van 4 Belgen, met Antoine Duvivier, Francois Humblet en Gert Van Poucke. Naar het EK triatlon OD stuurt België een ploeg van 7 atleten.

Claire Michel behoort er zelfs tot de favorieten. Zij krijgt bij de elite dames het gezelschap van Katrien Verstuyft. Bij de elite mannen zijn de Belgen met drie: Peter Denteneer, Jelle Geens en Simon De Cuyper verdedigen de Belgische kleuren in Kitzbuhel. Pierre Balty en Jonathan Wayaffe komen bij de juniores in actie.

Op het EK voor beloften in Penza zijn Sofie Hooghe, Charlotte Deldaele, Jelle Geens, Christophe De Keyser en Marten Van Riel geselecteerd.

Kris Coddens is als enige geselecteerd voor het EK en het WK crosstriatlon, respectievelijk in Sardinië en Zittau.

Dit jaar vaardigt België geen jeugdatleten af naar het EK Jeugd. Ter vervanging is er wel gekozen voor een ruime selectie voor de ETU Jeugdcup van Holten in Nederland, met AMber Rombaut, Hanne De Vet, Lone Meertens, Eline Desaunois, Romain Loop, Noah Servais, Marnicq Clarebots, Antonio Hernaert, Erwin Vanderplancke, Jarne Verhaegen, Pierre Balty en Jonathan Wayaffe.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>