Wednesday , 19 December 2018

Claire Michel 8ste in World Cup Weihai

Claire Michel in de achtervolgende groep (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Claire Michel in de achtervolgende groep (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Een week na de WTS Grand Final in Gold Coast mochten een aantal Belgische triatleten opnieuw aantreden in de wereldbeker triatlon van Weihai in China. Marten Van Riel en Claire Michel hoorden tot de favorieten. Marten startte zelfs met nummer 1 en maakte de verwachtingen opnieuw waar in het fietsen, maar dat werd gevolgd door een minder loopnummer. Claire Michel miste de aansluiting met de kopgroep van zes maar liep nog naar de achtste plaats.

Claire Michel op de klim in Weihai (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Claire Michel op de klim in Weihai (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Voor Claire Michel moet het balen geweest zijn. Ze had een van haar betere zwemnummers van het seizoen, verloor weinig tijd in de 1,5 km zwemmen, maar moest daarna met lede ogen toekijken hoe de grote groep er niet in slaagde om tijd goed te maken op een kopgroep van zes atletes. Sterker nog, de zes reden steeds verder weg, onder impuls van onder andere Bragmayer, Perterer en latere winnares Taylor Spivey. In de 10 km lopen zette Claire Michel de op 1 na beste looptijd neer. Alleen Ai Ueda liep nog sneller. De Japanse pakte de vijfde plaats, voor Claire werd het de achtste plaats in 2u09’57. Taylor Spivey was de snelste loopster van de kopgroep van zes en won in 2u08’02 voor Mazzetti en Casillas. Valerie Barthelemy werd 31ste.

Marten Van Riel op kop van de grote groep (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Marten Van Riel op kop van de grote groep (foto: ITU/Janos M. Schmidt)

Zaterdag waren alle ogen gericht op Marten Van Riel. Als hoogsgerankte atleet startte hij met nummer 1. In het zwemmen zat hij mee vooraan en in het fietsen zette Marten zich alweer een paar keer op kop. Hij moest een aantal aanvallen, onder andere van Gundersen en Schomburg, pareren op het lastige parcours. Marten wisselde in de grote groep maar moest zich in het lopen gewonnen geven. Met een matige 33’55 looptijd en een eindtijd van 1u56’46 werd het een 23ste plaats in het hete Weihai. De Noor Gustav Iden won de kwarttriatlon in 1u53’11. Noah Servais werd 34ste in 1u58’16.

Results Elite Women 2018 Weihai ITU Triathlon World Cup Triathlon org

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>