Thursday , 19 July 2018

Claire Michel met Europese zege naar Rio

Claire Michel Rotterdam foto Tom Verelst

Claire Michel loopt naar de zege in Rotterdam (foto: Tom Verelst)

In haar laatste wedstrijd voor Rio heeft Claire Michel zaterdagmiddag nog wat extra vertrouwen getankt. In de ETU European Cup van Rotterdam pakte ze de overwinning in de slotfase. Ze liep een handvol seconden sneller dan de Amerikaanse Kirsten Kasper. Die was als eerste beginnen lopen van de kopgroep waar ook Claire Michel, Sofie Hooghe en Kirsten Nuyes deel van uitmaakten.

De Belgische dames zaten niet helemaal voorin tijdens het zwemmen. Onder impuls van een sterke Sofie Hooghe kwam de achtervolgende groep in het fietsonderdeel in Rotterdam terug. Met acht doken ze de wissel in. Kirsten Kasper spurtte meteen weg uit de transition area. Claire Michel nam al snel de tweede plaats in en gunde de Amerikaanse nooit meer dan een paar seconden. In de slotfase zette Claire nog een stevige versnelling in. Ze ging vlot voorbij Kasper en pakte een verdiende overwinning. Dat zal haar ongetwijfeld veel vertrouwen geven voor de olympische triatlon in Rio over drie weken.

Claire Michel won in 1u01’16. Sofie Hooghe werd in 1u02’39 zevende. Kirsten Nuyes, die in de internationale wedstrijden voor Nederland uitkomt, werd achtste in 1u02’53. Valerie Barthelemy werd 25ste.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

2 comments

  1. Pierre van Laeken

    …En een dikke bravo à Claire! :)

  2. Een grote proficiat aan Sofie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>