Thursday , 15 November 2018

Coddens pakt zilver op EK

Kris Coddens zilver EK

De Xterra Zwitserland kreeg dit jaar een extra dimensie door de toevoeging van het Europees kampioenschap cross triatlon. Na het wegvallen van het Tnatura circuit ging de ETU op zoek naar een nieuwe organisatie voor de Europese titelstrijd. Die vonden ze in Zwitserland, waar door de combinatie Xterra en EK dit keer een supersterk deelnemersveld aan de start stond.

In Vallée de Joux keken de Belgen vooral uit naar Kris Coddens. Kon hij er in slagen om na de Xterra Belgium op de Citadel in Namen een tweede Xterra zege op rij te pakken? Hij deed er in Zwitserland alles aan, maar botste op superster Ruben Ruzafa. De drievoudige wereldkampioen Xterra bleek een klasse te sterk en pakte de Europese titel. Kris was de beste van de rest en was tevreden met het zilver.

Tim Van Daele had te veel last van de weersomstandigheden en stapte uit toen hij in 23ste positie lag.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>