Wednesday , 19 December 2018

De Cuyper dan toch op podium

Simon De Cuyper ETU 5tartu

Vorige week ging het nog helemaal mis in de laatste bocht in Holten, maar een week later pakte Simon De Cuyper een klinkende revanche door in de ETU Europabeker triatlon van Tartu toch naar het podium te stormen. Een week na zijn vierde plaats in Nederland werd het nu een derde plaats in Estland.

Gegangmaakt door Kjel De Hertog begon Simon vrij goed aan de wedstrijd. Simon kwam op een twintigtal seconden van Kjel uit het water, maar in het fietsen vonden de twee Belgen elkaar. Met een indrukwekkende 15’10 op de laatste 5 kilometer lopen kwam Simon respectievelijke 10 en 13 seconden te kort om de Fin Henrik Goesch en de Italiaanse winnaar Matthias Steinwandter te passeren. Kjel De Hertog verloor in het lopen nog een paar plaatsen en werd 16de.

“Het was alweer een pittige wedstrijd in het ETU-circuit. Gelukkig was er na de regenval alleen nog een champagne-douche op het podium. Die smaakte goed na mijn vierde plaats vorige week. Maar na deze derde plaats heb ik nog altijd honger naar meer,” aldus Simon.

2016 Tartu ETU Sprint Triathlon European Cup   Triathlon.org

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>