Monday , 22 October 2018

De Grooff klopt van den Biggelaar in Breda

 

David De Grooff Breda zwemloop

Eindelijk kregen we nog eens een echte Holland-België in het Nederlandse Frijters Zwemloopcircuit. Waar in de eerste drie manches de Belgen duidelijk de bovenhand haalden, bood deze keer een Nederlandse topper stevig weerwerk. Maar ook Gerbert van den Biggelaar kon niet verhinderen dat de zege opnieuw naar België ging.

Groot was het verschil niet, maar aan de finish had David De Grooff genoeg aan 13 seconden voorsprong om net als in Bergen Op Zoom nu ook in Breda te winnen. David won in 46’26. Gerbert van den Biggelaar werd in 46’39 tweede en Jesse Lormans pakte de derde plaats in 47’14 en Stef Coninx werd vierde op de 1000 meter zwemmen en 10 km lopen. “Ik deed de zwemloop in Breda vooral mee als voorbereiding op de eerste triatlonwedstrijden, maar het doet toch altijd deugd om te winnen,” liet David weten. Volgend weekend start hij in de Sportoase kleuren voor Team Sportoase (met onder andere Sofie Goos) in de Antwerp 10 Miles.

Bij de vrouwen werd de Lokerse Ingrid Baeke derde achter veteranes Petra Sloots en Christel Heeregraeve. Op de korte afstand (500 meter zwemmen en 5 km lopen) was er ook Belgische winst. Ruud De Rybel was er de Nederlanders Chris Steenbakker en Tom van den Berkhof te snel af. Britt Heirman werd derde bij de dames, nadat bleek dat één van de veteranen dames voor haar een ronde te weinig gelopen had.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

One comment

  1. Proficiat Ingrid Baeke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>