Tuesday , 20 November 2018

De laatste maaltijd voor de wedstrijd

last supper
Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van snel bruikbare energie voor onze spieren. Samen met onze vetreserves staan deze in voor de werking van onze spieren.
Explosieve verbranding
Maar waar vetten eerder instaan voor de lange, langzame energielevering, zorgen de koolhydraten voor de explosieve verbranding, die je nodig hebt in de wedstrijd.

Koolhydraten tank

Onze vetreserves zijn bijna onuitputtelijk. Onze koolhydraten daarentegen raken redelijk snel ppgebruikt. Daarom moeten we via onze voeding, onze koolhydraten tank regelmatig bijvullen. Vetten kunnen dan wel de rol van energieleverancie overnemen, maar de energie komt veel trager vrij.Het overschakelen op vetten als energieleverancier is wat wordt ervaren als het tegenkomen van “de man met de hamer”

De laatste maaltijd
De laatste maaltrijd is dus van het allergrootste belang. Iedereen weet wel dat je 3 uur voor de wedstrijd geen biefstuk-friet moet eten. Maar hoe kan je er dan voor zorgen dat die tank toch helemaal gevuld zit?
Dit recept kan je hierbij een handje helpen:
Ingrediënten (voor 2 personen)
300g worteltjes
4 aardappelen
1 sjalotje
2 builtjes witte rijst
Werkwijze:
- Maak de worteltjes schoon en stoof ze op een zacht vuurtje in wat olijfolie, samen met de sjalot.
- Kook de aardappelen tot ze voldoende gaar zijn
- Voeg de gekookte aardappelen bij de wortelen en pureer alles. Eventueel de puree wat op smaak brengen met een snuifje nootmuskaat en wat suiker.
- Serveer met de rijst.
- Vlees (=eiwitten) is nu niet meer nodig, maar als je wil kan je er wel een klein stukje vis bij eten.
SMAKELIJK

About Jim De Sitter

Jim De Sitter
De echte 3athlon.be original... Jim was de oprichter van 3athlon.be in 2005 en is nog altijd gepassioneerd door fotografie. Voor Kapelle Op Den Bos en de Ironman Hawaii maakt hij graag nog eens plaats voor de triatlonpassie :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>