Friday , 14 December 2018

Derde plaats levert Laura Swannet WK-selectie op

Laura Swannet ETU

De BTDF, de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie, heeft na afloop van de ETU Premium Cup in het Nederlandse Holten de selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap Mixed Team Relay in Hamburg op 16 juli. In 2020 staat de Mixed Team Relay voor het eerst op het programma tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Bij de selectie vinden we twee opvallende namen. Jelle Geens maakt na lange inactiviteit zijn terugkeer. En juniore Laura Swannet mag voor het eerst op het allerhoogste niveau aantreden.

Laura Swannet pakte vorig weekend een derde plaats in de ETU Junior Cup in Holten. Daar had ze een goed zwemnummer, maar vooral haar loopcapaciteiten maken haar een goede aanvulling op het Belgische team dat in Kitzbuhel een 6de plaats pakte op het EK Mixed Team Relay. Jelle Geens lag het hele voorseizoen in de lappenmand maar bewees zaterdag in Holten tijdens de ETU Premium Cup dat hij bijna helemaal terug is met een mooie zesde plaats. Claire Michel en Christophe De Keyser vervolledigen de selectie. Zij waren er ook bij in Kitzbuhel.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>