Monday , 22 October 2018

Dieter Debruyne 6de in extreme Swissman

Dieter Debruyne Swissman finish

Dieter Debruyne heeft voor een fantastische prestatie gezorgd in de Swissman. Onze landgenoot streed de hele dag lang mee in de top-10 in deze extreme triatlon in Ascona, met onder andere de Gotthard pas in het fietsen en de klim naar de Kleine Scheidegg voor een finish op 2.601 meter hoogte. De Zwitser Alain Friederich ging van start tot finish aan de leiding en won in 11u57. Sportics-atleet Dieter Debruyne kwam op de 6de plaats binnen in 13u37’21.

Dieter Debruyne Swissman run

De Swissman is net zoals een andere volledige triatlon 226 km lang. Om 5 uur ‘s ochtends zwemmen de triatleten van het Brissago eiland naar Ascona. Vanaf daar begint de 180 km fietsen over drie Alpenpassen: de Gotthard, de Furka en de Grimsel. De fietsproef brengt hen naar Brienze waar de marathon van 42 km begint langs het Brienzmeer voorbij Interlaken en Grindelwald helemaal naar de top van Kleine Scheidegg op 2.601 meter hoogte. Wie de finish haalt, heeft 5.500 hoogtemeters overwonnen.

Ook in 2017 was de 5de editie van de Swissman weer erg populair. De organisatie kreeg 1.000 aanvragen binnen en daaruit werden 250 gelukkigen geloot, de helft Zwitsers, de andere helft buitenlanders van 34 verschillende nationaliteiten. 208 atleten haalden de finish. De laatste, de Amerikaanse Jaime Goode, kwam na 23u48’25 over de streep. Dieter Debruyne kwam als negende uit het water en ging tijdens het fietsen een paar keer haasje over met een aantal triatleten, pendelend tussen plaats 6 en 8. In de marathon bleef hij redelijk vlot lopen en met een zesde plaats en een voor Swissman normen (dankzij de warme temperaturen van om en bij 30 graden) zeer snelle wedstrijd zette Dieter het beste Belgische resultaat ooit neer in de Swissman.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

5 comments

  1. What about Jan Van Gorp die 4e werd inde zwaarste volledige triatlon ter wereld, Triathlon X (www.wasdalex.co.uk)?

    • bwah, vergeleken met zijn Norseman van 2014 was de Triathlon X zoete koek 😉 Wedstrijd die onder onze radar is gebleven. Dus Jan moet wat meer aan zijn PR werken 😉 Maar hij mag ons altijd een wedstrijdverslag en foto’s bezorgen op redactie@3athlon.be

  2. kheb paar truikes nodig gehad tijdens het lopen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>