Sunday , 18 November 2018

Eerste Belgische medaille is binnen op WK triatlon Gold Coast

Stephane Vander Bruggen met de Belgische driekleur (foto: Stephane Vander Bruggen)

Stephane Vander Bruggen met de Belgische driekleur (foto: Stephane Vander Bruggen)

Donderdag zijn in het Australische Gold Coast de WK’s triatlon begonnen. Dit weekend wordt het uitkijken naar de Grand Final met op zaterdag de vrouwen en zondag de mannen. Maar donderdag mochten de age groupers het WK openen met de titelstrijd op de sprintafstand. Geen groot Belgisch deelnemersveld daar, maar toch was ons land goed voor alvast een eerste medaille. Brons voor Stephane Vander Bruggen, al was dat een medaille met twee kanten…

24 seconden van goud

“Ik ben natuurlijk blij met die eerste medaille voor België,” vertelde Stephane ons vanuit zijn tweede thuisland. De triatleet die in Australië woont en daar overigens heel wat triatleten traint, pakte brons, maar verloor goud. “Maar het verschil met de wereldkampioen was slechts 24 seconden,” aldus Stephane.

Stephane Vander Bruggen trots met de bronzen medaille voor België (foto: Stephane Vander Bruggen)

Stephane Vander Bruggen trots met de bronzen medaille voor België (foto: Stephane Vander Bruggen)

Stephane pakte brons in de M40 categorie in 1u0039, op 13 seconden van zilver en 24 seconden van goud. Die medailles gingen naar Australische triatleten, die donderdag het grootste deel van het eremetaal wegkaapten. Verder kwamen er nog zes Belgen in actie. Bij de M25 werd Joris Aerden 23ste. Geoffrey Vickevorst en Stijn De Vriendt werden bij de M30 respectievelijk 44ste en 48ste. Bij de M45 pakte Laurent Doyen de 13de plaats. Eddy Mourmans werd 27ste bij de M60 en Alain Rault werd 35ste bij de M65.

Opvallend: er stond geen enkele Belgische vrouw aan de start van het WK sprinttriatlon.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>