Friday , 16 November 2018

Eerste zege voor Kristof Declerck in La Hulpe

Kristof Declerck

Kristof Declerck aan de finish van de iDuathlon (foto: Sportdienst Knokke-Heist)

Op het mooie domein van Chateau La Hulpe heeft Kristof Declerck zondagochtend de cross duatlon gewonnen. Na mooie prestaties in de Hel van Kasterlee en een paar weken geleden nog een top-10 plaats in de iDuathlon in Duinbergen, was het de eerste overwinning voor Declerck. Ook de mannen van “Team Odeyn” deden het uitstekend. Robrecht Paesen en Birger Leys, de vaste begeleiders van de vice-wereldkampioen duatlon, draaiden de rollen een keer om en kwamen zelf in actie in La Hulpe. Ze finishten beiden knap in de top-10.
Kristof Declerck deelde zijn wedstrijd perfect in. “Na 4 km lopen kwam ik als 5de uit de wisselzone,” vertelt Kristof. “Tim vijverman had een snelle wissel en kwam zo met 2 snelle lopers samen op kop in de beginfase van het fietsen. Samen met Robrecht Paesen reed ik het gaatje toe. In het fietsen voelde ik me de sterkste. We kwamen met drie de wisselzone binnen, samen met Tim Vijverman en Robrecht Paesen. Kort achter ons volgde Olivier Champenois. Door mijn tragere wissel moest ik een gaatje dichten op Tim. Op een stuk bergop in het bos kwam ik erbij, recupereerde even en zette toen mijn versnelling in op weg naar de zege,” aldus Kristof. Vijverman pakte de tweede plaats voor Champenois, die Robbie Paesen nog net van het podium hield. Birger Leys werd zevende. Kevin Strubbe pakte de negende plaats.
Uitslag La Hulpe 2016

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>