Monday , 19 November 2018

En opnieuw goud in Edmonton

stephane vander bruggen 2 x goud

Stephane Vander Bruggen heeft vrijdagochtend Canadese tijd voor een opmerkelijke dubbel gezorgd. Nadat hij eerder woensdag al de wereldtitel aquathlon veroverde in Edmonton, behaalde hij vrijdag nogmaals goud voor ons land. Dit keer was hij de sterkste bij de Mannen 35 op de sprintafstand. Hij haalde het in 1u03’07 en had daarmee 34″ voorsprong op de Namibiër Matthew James Williams. Xavier Flynn, een Australisch maatje van Stephane, maakte het feestje compleet door in 1u04’36 brons te pakken.

Stephane was de enige Belgische age grouper aan de start. Hij geeft alvast het goede voorbeeld aan de ruime Belgische delegatie.

Vandaag staan ook nog de WK’s bij de juniores op het programma. Om 23 u. Belgische tijd beginnen de meisjes aan hun titelstrijd, helaas zonder landgenotes. Op zaterdagnacht om 0u45 volgen de jongens, waarbij we hopen op een top-15 voor Pierre Balty en Jonathan Wayaffe.

Uitslag WK Edmonton M35

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>