Wednesday , 21 November 2018

Enquete over communicatie tussen zwemmer en trainer

SwimKap 2

Voor een trainer zijn de zwemtrainingen waarschijnlijk het moeilijkste van drie onderdelen om met je atleet direct bezig te zijn. In tegenstelling tot lopen en fietsen kan je in het water alleen voor- en na een set feedback geven, maar in het water zelf wordt communiceren al heel wat moeilijker. Coach Olivier Cloet en atleet Arlo Heyrman gaan daarom op zoek naar een manier om dit probleem op te lossen en ze vragen uw medewerking.

Door middel van een korte enquete kan u Olivier en Arlo helpen. De enquete vindt u hier. Het duurt slechts een paar minuten om de vragen te beantwoorden. En wij zijn alvast benieuwd waarmee de twee (binnenkort) willen komen.

“Communicatie in de sport is essentieel”, legt Arlo uit. “De wisselwerking tussen feedback krijgen en feedback geven tussen atleet en trainer is van cruciaal belang om sportprestaties op een hoger niveau te brengen. Tijdens het zwemmen wordt deze wisselwerking bemoeilijkt, directe feedback op het ogenblik zelf is zo goed als onmogelijk. Deze enquete peilt naar de interesse van zwemmers en zwemtrainers naar een oplossing voor dit probleem,” aldus Arlo.

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>