Monday , 19 November 2018

Ex-Uplace teammaten winnen Amphiman

amphiman-de-schorre

Na twee succesvolle edities aan les Lacs de l’Eau d’Heure trok de Amphiman voor het eerst naar Vlaanderen. Op het domein van De Schorre in Boom stond een korte maar pittige swimrun op het programma. Topfavorieten waren de ex-Uplace teamgenoten Bruno Clerbout en Bert Jammaer. De oud-Ironman pro’s haalden het na een bikkelharde strijd tegen de Atriac-ploeg van Thomas De Vleeschouwer en Yeray Luxem. Die laatste schreef een mooi verslag over hun Amphiman:

“De reling van de traphal niet vasthouden op het werk. Dat is een veiligheidswaarschuwing. 8u in je stoel zitten per dag? Euhm,…dat is dik ok.
Ze moesten is weten wat ik in het weekend zoal uitspook. Al haal ik soms wel dingen in mijn hoofd, waarvan ik eens bezig denk: euhm, oei, dit vergt toch wat meer dan verwacht. Zoals de Skyrun te Livigno in juni en vandaag opnieuw met de Amphiman swimrun in De Schorre te Boom.

Samen met Thomas de Vleeschouwer vormden we Atriac team 1. Wat eerst een ervaring ging worden puur voor de fun werd al sneller serieus genomen dan voorzien. Samen materiaal testen, zwemmen met schoenen, afstanden noteren op de handpaddels, parcours bestuderen…2 rondes. Zwemmen, lopen, zwemmen, lopen 21km in totaal (19,5 lopen – 1,5 zwemmen). De handdoek opnemen tegen Bert Jammaer en Bruno Clerbout.”

Licht in paniek

“Toch zenuwen voor de start en blij dat we weg waren. Vooral blij dat ik in het water lag. Warm met zo’n wetsuit pakje lopen. Badmuts op,… Meteen de bossen in. Halfweg ervaarde ik een van de meest angstaanjagende momenten uit mijn carrière. In de 3de swim zwommen we plots door ondiep water vol met groenwier. Dit bleef aan mijn handpaddels hangen en ik schakelde over op schoolslag maar daardoor bleef ik nog meer vasthangen met de schoenen.

Ter plekke blijven zwemmen, vermoeid en licht in paniek sloeg ik een hulpkreet richting de kajakker. Ik dan dit nog schrijven dus met een kort rustmomentje geraakte ik er met de schrik vanaf. Uiteindelijk waren Bruno en Bert te sterk voor ons. Focus de tweede ronde op eigen tempo met pauzes en rustmomentjes bij aid stations en in en uit het water gaan. Enorm blij om in team te duursporten. Next year again?

Proficiat aan de mooiste benen van Atriac. Nu nog de XTERRA tribe joinen? En team Tibo dat waren ook straffe kerels!”

heleen-adams-sara-van-de-vel-amphiman

“De mooiste benen van Atriac” was de teamnaam van Heleen Adams en Sara Van De Vel. Zij sloten hun seizoen af in schoonheid met een overwinning bij de dames en een vierde plaats overall.

Uitslagen Amphiman Boom

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

2 comments

  1. De ‘groenwiervijver’ werd er daarna gelukkig uitgehaald. Toch een dikke pluim vr de organisatie. Een uniek evenement.

  2. Dank aan alle deelnemers en toeschouwers die er een geslaagde 1ste editie van gemaakt hebben. Jullie hebben dichtbij huis kunnen proeven van de relatief nieuwe swimrun discipline. Een aantal deelnemers waren toch wat verrast door het parcours en hadden deze discipline misschien een beetje onderschat (of zichzelf wat overschat   ). Hopelijk was het toch een toffe ervaring.
    Naast de toffe reacties heeft de aangename losse en vriendschappelijke sfeer heeft ons erg veel deugd gedaan. Een teken om er een volgende editie aan te breien op het terrein van Tomorrowland. We hebben er een ervaring bij en zullen er enkele minpuntjes in het zwemdeel proberen uit te halen. Als de instanties wat meewerken, zijn er wel wat goede alternatieven ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>