Franse winst in uitgeregend Westrozebeke
Multisports

Podium Westrozebeke 2017
Beslijkt podium met Sam Willems, Robin Tournant en Jurgen Boterberge (foto: Johan Tack)

De eerste cross duatlon van Westrozebeke van TT Ieper lokte 165 starters voor deze vernieuwde wedstrijd. Het regende, op zijn Belgisch, van de start tot de finish van de laatste atleet. Gelukkig was het de dagen ervoor droog geweest zodat het parcours er niet te zwaar bij lag. Favoriet Jurgen Boterberge, die reeds drie edities won, kreeg het hard te verduren met de in Vlaanderen minder bekende Franse atleet Robin Tournant.

Robin Tournant Westrozebeke 2017
Winnaar Robin Tournant (foto: Johan Tack)

Tournant, vorig jaar nog aan de slag in het WK Xterra in Maui, begon al sterk aan de eerste loopproef van 4,8 km en mocht met een bonus van tien seconden beginnen aan de 21 km mountainbiken. In een achtervolgend groepje volgden Boterberge en de plaatselijke favorieten Sam Willems en Bert De Waele. Die zou iets later uitvallen, net zoals die andere favoriet, Tim Vijverman. Willems en Boterberge namen in het fietsen de leiding over van de Fransman, maar deze toonde zich in de afsluitende 3,5 km de beste loper voor Sam Willems en Jurgen Boterberge.

Verder waren er nog opvallend ereplaatsen voor Tom Vandenbussche (5de), Niki Devoldere (6de), Danny Dalle (7de), Dirk Buellens (9de), Diederik Derijcke (13de) en een straffe Carl Salomez (14de). Carfl, zondag jarig, trad voor het eerst aan in zijn nieuwe Sportics-kleuren, maar daarover later meer deze week…

Soektin Vertenten Westrozebeke 2017
Winnares Soetkin Vertenten (foto: Johan Tack)

Bij de dames won Soetkin Vertenten afgetekend voor Sandy Janssene en Katia Vandecaveye.

Nick De Wannemaeker Westrozebeke 2017
BK brandweer Nick De Wannemaeker (foto: Johan Tack)

Het Belgisch Kampioenschap bij de brandweer werd gewonnen door Nick De Wannemaeker. David Verheye werd tweede en Bjorn De Roo derde. Ann Huvaere mag zich Belgisch kampioene bij de brandweervrouwen noemen.