Wednesday , 21 November 2018

Geen Bink in Kona

Marino Vanhoenacker past voor het de Ironman van Hawaï. Dat maakte hij bekend via zijn Facebookpagina.

Na zijn derde plaats in 2011 leek Bink Marino vorig jaar nog op weg naar winst in Kona, tot hij tijdens het lopen zonder energie viel en in een ambulance naar de finishzone gebracht werd.

 

 

De problemen startte enkele dagen voor de Ironman van Frankfurt. Marino voelde een zachte, maar niet hinderlijke, pijn ter hoogte van zijn buik. Al vanaf het zwemmen werd deze pijn echter direct merkbaar maar verdween tijdens het fietsen. Marino kwam op kop van de wedstrijd maar tijdens het lopen werd de pijn terug erger. Om de noodzakelijke punten voor Kona te vergaren liep hij de wedstrijd uit op een 17e plaats.

 

Het gehoopte herstel na de wedstrijd bleek onvoldoende, en de diagnose van de dokters kwam dan ook hard aan. Een stressfractuur en oedeem op het schaambeen zorgde voor de pijn, en het verstel hiervan verloopt niet snel.

 

Lopen blijkt op dit moment niet mogelijk, waardoor de voorbereiding voor Hawaï niet tijdig gestart kan worden. Enige optie voor Marino is om een rustperiode in te lassen, en het seizoen af te sluiten met een laattijdige Ironman, met Hawaï 2014 al in het achterhoofd.

 

 

About Kilian Hendrickx

Kilian Hendrickx
Kilian verzorgt niet alleen de webhosting van 3athlon.be maar hij is ook actief redacteur met een specialisatie in het testen van triathlon goodies. Af en toe waagt hij zich ook aan een triatlon in de kleuren van BRTC, de triatlon club uit Brasschaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>