Tuesday , 20 November 2018

Geen wedstrijd? Dan maken we er zelf eentje…

De Cuyper Hernaert Lintermans Col du Bougnon

Bij TDL, de triatlonclub uit Leuven, en de trainingsgroep rond Stijn Goris, samen met de Kalgirls, zijn ze vindingrijk. Om hun triatlonstage af te sluiten, vonden ze in de buurt geen wedstrijd. Geen probleem, vond de Leuvense bende. Dan maken we onze eigen wedstrijd zelf. En zo ontstond de Time Trial Col du Bougnon op vrijdag 14 april in het zuiden van Frankrijk. Opvallend: alleen maar Belgen op de deelnemerslijst. En nog opvallender: winst voor LTTD in deze TDL-wedstrijd…

Ze hadden er iets moois van gemaakt in de streek van de Var, in het zuiden van Frankrijk. Een heuse wedstrijd met 27 deelnemers die een tijdrit van 10 km moesten afleggen waarvan de laatste drie kilometer over de Col de Bougnon liepen. De Leuvenaars hadden zelfs twee punten voorzien voor tijdsmeting. Op het eerste chronopunt zette veteraan Nico Huyberechts de snelste tijd neer, maar in het klimwerk moest hij tijd toegeven op de lichtgewichten. Antionio Hernaert was de snelste over het volledige parcours. Simon De Cuyper was de snelste klimmer en werd tweede, met slechts drie seconden voorsprong op Koen Lintermans, die met team Chimay ook al derde was geworden achter Museeuw en Odeyn in de Chimay Cycling Battle, iets meer dan een maand geleden.

Bij de vrouwen nam er een stevige delegatie van de Kalgirls deel. De Kalgirls is het initiatief van de TDL-vrouwen die in voorbereiding zijn op de Ironman van Kalmar. Stefanie Lefevre ging nek aan nek met Lore Vanclooster, maar in de klom was Lefevre twintig seconden sneller. Zij won de vrouwenstrijd voor Lore. Haar jongere zus Hanne werd derde.

TT du Bougnon 2017

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>