Sunday , 16 December 2018

Gert Van Poucke en Steven De Wulf winnen in Wachtebeke

Kevin Strubbe en Gert Van Poucke in Wachtebeke (foto: Chris Anthuenis)

Kevin Strubbe en Gert Van Poucke in Wachtebeke (foto: Chris Anthuenis)

Opvallende overwinning afgelopen weekend in de cross duatlon van Wachtebeke. Ex-Belgisch kampioen duatlon Gert Van Poucke deed er nog eens een heroptreden en won prompt voor eigen volk. Hij klopte Kevin Strubbe en Jan Goddaer op de korte afstand. Op de lange afstand was Steven De Wulf de snelste.

Gert Van Poucke is al een drietal jaar gestopt met duatlon, maar de atleet uit Wachtebeke wilde zich voor eigen volk blijkbaar nog eens helemaal geven. In een spannend duel met Kevin Strubbe trok Gert aan het langste eind. Na 2,7 km lopen en 10 km mountainbiken kwamen de twee leiders samen in de wissel. In de laatste run was Van Poucke de snelste. Hij won in 47’44. Twintig seconden later kwam Kevin Strubbe als tweede binnen. Jan Goddaer pakte de derde plaats voor Gianni Vanhooren en Yenzy Anthuenis. Bij de vrouwen won Sofie Foulon voor Sarah Borremans en Veerle Van Raemdonck.

Op de lange afstand moesten de atleten 5,4 km lopen, 30 km mountainbiken en 2,7 km lopen. Het parcours liep deel over het cyclocross-parcours. Steven De Wulf was de beste en won in 1u40’41. Hij haalde het van Pieter De Wulf en Tim Vijverman. Lien Lanssens was de beste dame en klopte topduatletes Soetkin Vertenten en Lotte Claes.

 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>