Sunday , 18 November 2018

Glutenvrije triatleten?

Gluten Free

Naar schatting zouden er 1 op 100 à 200 mensen leiden aan Coeliakie, beter bekend als glutenintolerantie. Dat betekent dat er onder de actieve triatlonbevolking ook een aantal atleten met Coeliakie kampen. Robin Schuermans, student voedings- en dieetkunde aan de Vives Hogeschool in Brugge, gaat actief op zoek naar glutenintolerante sporters. Bij deze doen we graag een oproep aan triatleten die leven én sporten met Coeliakie. Dat mag zowel op competitief als op recreatief niveau zijn. Stuur ons een mailtje via redactie@3athlon.be en wij bezorgen je gegevens aan Robin.

Als student voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Vives in Brugge heb ik de opdracht gekregen om volgend schooljaar een eindwerk te maken”, vertelt Robin. “Mijn gekozen onderwerp is : ‘coeliakie (glutenintolerantie) bij sporters’. Hiervoor moet ik minimum 15 personen met deze intolerantie vinden die actief sport beoefenen.

Ter verduidelijking: dit moeten niet uitsluitend competitieve atleten zijn, mensen die fysiek regelmatig actief zijn, komen ook in aanmerking. Alle fysieke sporten zijn mogelijk. Het mogen echter wel geen sporters zijn die voor andere redenen gluten in hun voeding vermijden. De personen moeten tevens kunnen bewijzen dat ze coeliakie hebben. Mijn werk zal bestaan uit het interviewen (eventueel per mail) van deze mensen en daarna een informatiebundel te maken over ‘sporten met glutenintolerantie’.” aldus Robin. 

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>