Saturday , 15 December 2018

Grote Belgische inbreng in Eredivisie Rotterdam

Jorik Van Egdom Tim Van Hemel Rotterdam Peter Dullaart

De Eredivisie Triatlon is in Nederland vergelijkbaar met onze T3 Series, alleen op iets grotere schaal én met finishlokaties dichtbij of in een grote stad. Na twee keer Amsterdam was het zaterdag de beurt aan Rotterdam. De 3de manche van de Eredivisie kreeg een stevige Belgische injectie, met als uitschieter Tim Van Hemel. De Kempenaar pakte de derde plaats en zette daarmee de toon voor de teamzege van zijn ploeg, Squadra Eindhoven.

De dagzege was voor Jorik Van Egdom op en rond de roeibaan Willem-Alexander. De atleet van thuisploeg Triteam Rotterdam kwam na 56’48 als eerste over de streep, vlak voor zijn Duitse ploegmakker Jan Stratmann. Tim Van Hemel werd derde, zijn Squadra ploegmakker Jonathan Wayaffe vierde. Achter hen volgden nog een pak Belgen. Lander Dircken kwam als vijfde binnen, voor Neal Van Vaerenbergh en de bij ons ook goed gekende Edo Van der Meer van Canyon Fusion.

Omdat Van Hemel, Wayaffe, Van Vaerenbergh en Mark Hamersma zich in de top-10 positioneerden, was de dagzege voor Squadra. De Eindhovense ploeg stijgt daardoor naar de tweede plaats in het klassement, achter nog steeds leiders Triteam Rotterdam.

Net zoals eerder bij ons in de T3 Series laaide er in Nederland een flinke twitter-discussie op over het grote aantal buitenlanders in de Eredivisie.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>