Monday , 22 October 2018

Hans Van den Buverie geeft geen kadootjes op Valentijn

Hans Van den Buverie Jurbise 2015

Tijdens het Valentijnweekend trokken de liefhebbers van het offroadwerk naar Jurbise, bij Mons. Daar moest er in de Duathlon Vert de Mons 4 km gelopen worden, 23 km op de mountainbike en nog eens 2 km lopen. Eddy Buts, die sinds kort zijn rentree gemaakt heeft in het cross duatlon peloton, ging er op zoek naar een nieuwe overwinning. Hij won in 2012 in Jurbise maar moest zondag de duimen leggen tegen een superieure Hans Van den Buverie. Die deelde met Valentijn geen kadootjes uit en zette iedereen op stevige achterstand tijdens het fietsen. In het laatste lopen hield hij vlot stand om in 1u16’31 te winnen, met 3’30 voorsprong op beste veteraan Eddy Buts. Niki Devoldere werd derde.

Bij de dames ging de overwinning naar Veronique Platteeuw. Zij haalde het voor Claire Avril en Martine Vanhoolandt.

Uitslag Jurbise

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>