Monday , 12 November 2018

Ironman blijft kalender vullen, nieuwe Franse 70.3 bekendgemaakt

 

Van Lierde Sables d'Olonne 2017

Frederik Van Lierde won de kwarttriatlon in Sables d’Olonne in 2017

Een paar dagen geleden lieten we jullie al weten dat de Challenge Geraardsbergen genoodzaakt werd om de datum voor 2019 aan te passen. In plaats van 23 juni  wordt het 16 juni 2019… En dat wordt een datum met keuzestress voor de Belgische triatleten. Niet zo heel ver van de Belgische grens is er dan namelijk ook de 70.3 Ironman van Luxemburg, waar traditioneel ook veel Belgische triatleten van start gaan. Ironman trekt zich er blijkbaar weinig van aan dat er al twee grote internationale halve triatlons zijn en voegt er nog eentje toe aan een nu al goedgevulde kalender in 2019. Frankrijk krijgt zijn vierde wedstrijd onder Ironman label… bij de club van IM-ambassadeur Frederik Van Lierde in Sables d’Olonne.

Het feit dat Frederik Van Lierde ambassadeur is voor de Ironman brand en dat hij lid is van de Franse club Les Sables Vendee Triathlon zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben, want in de Franse media is er sprake van vier kandidaten voor deze vierde Franse triatlon onder het Ironman label. Opvallend toch dat de keuze van Ironman gaat naar Sables d’Olonnes, een gemeente van nauwelijks 15.000 inwoners. Zwemmen gebeurt er in het kanaal van de Vendee Globe, vervolgens moeten de triatleten 90 km fietsen door de bossen van Olonne. De halve marathon loopt heen en weer over de dijk. Voor de pro’s komen er twee slots voor het WK 70.3, ook al in Frankrijk, in Nice in september en een prijzenpot van 15.000 euro. In 2017 won Frederik Van Lierde overigens de kwarttriatlon in Sables d’Olonne.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>