Tuesday , 18 December 2018

Ironmannen Kienle en Hoffman in top-25 Cape Epic

Kienle Hoffman Cape Epic

De Cape Epic is 5 dagen ver en voorlopig doen twee top Ironman triatleten het uitstekend. Na een goeie stage 5 plaatsen Sebastian Kienle en Ben Hoffman zich op de 24ste plaats in het algemeen klassement van de meerdaagse mountainbike race in Zuid-Afrika. “Het is als vier uur lang met een drilboor op een stalen plaat stoten,” vertelde Sebastian Kienle na stage 4, die meteen ook de vergelijking maakt tussen Ironman en de Cape Epic. De twee triatleten doen er mee voor het goede doel: de Ironman Foundation.

Elke dag wordt het zwaarder en zwaarder voor de Duitser en de Amerikaan. Samen hebben ze al een pak straffe prestaties in het Ironman-circuit behaald, maar de Cape Epic is nog andere koek. Tot die vaststelling komt Sebastian in bovenstaande video. Kienle en Hoffman volgen in het klassement op 1u48 van het leidende Specialized duo Kulhavy-Grotts.

Bekijk hieronder de vorige filmpjes van Kienle en Hoffman in de Cape Epic:

Stage 3:

Stage 2:

Stage 1:

Prologue:

De Cape Epic eindigt aanstaande zondag met de finale in Wellington.

About Hans Cleemput

Hans Cleemput
Hans is hoofdredacteur van 3athlon.be en speaker op veel triatlon en duatlon wedstrijden. Sinds Kapelle Op Den Bos 2014 mag hij zich ook triatleet noemen :-)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>